» » » » » » » » » Windows 10 Format için Dosyaları Yedekleme ve Geri Alma (yükleme)

Windows 10 ile birlikte bilgisayarlarımızda format öncesi Dosya yedekleme işlemi artık daha kolay. Her formattan sonra dosyaların kaybolması derdinden Windows 10 Dosya Yedekleme özelliğiyle kurtulacağız. Windows 10 Yedekleme bilgisayarımızda bulunan önemli dosyaları veya fotoğraf, video vb. gibi vazgeçemeyeceğimiz arşivlerimizi kaybolmaması ve korumak amacıyla yapılmıştır.

Peki; Windows 10'da Dosya Yedekleme nasıl yapılır?

İlk yapmamız gereken dosya geçmişini bulmaktır. Sırasıyla;
Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Yedekleme; yolunu takip edin ve ardından "Sürücü Ekle" ye tıklayın. Buradan yedeklemek istediğiniz sürücüyü seçip yedeklemeye başlayın. Aynı dosyanın içinde farklı bir dosya var ve yedeklemek istemiyorsanız "Diğer seçenekler"'i tıklayıp "Klasör ekle" ya da "Bu klasörleri dışarıda tut" a tıklayıp ayarlayabilirsiniz.

windows 10 yedekleme
windows 10 yedekleme
Windows 10 Format atmadan önce yedeklediğimiz dosyaları geri yükleme!

Dosya Geçmişi etkin olduğunda, dosyalarınızı geri yüklemek için bir yolumuz var. Herhangi bir  dosyaya sağ tıklayın ve Özellikler'e tıklayın. Açılan pencerede "Önceki sürümler" sekmesine tıklayın. Buradan dosyanızın yedeklenmiş önceki sürümlerine ulaşabilir ve dilerseniz kolayca geri yükleyebilirsiniz.

Unknown Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.