» » » » » » » » » » » » iOS 10 Yeni Güncelleme & Özellikleri - iOS 10 inceleme

Apple'ın bugüne kadar yaptığı en kapsamlı güncelleştirmelerden birisi iOS 10 olacaktır. Gelmesi sonbahar'a ertelenen iOS 10 sürümünde yeni bir Apple devrimi yaratacak güncelleştirmeler bizi bekliyor. Ayrıca iOS 10 ile birlikte tam 10 tane yeni güncelleştirme gelmiş, sanırım ismi ile uyumluluğu için olabilir.
Apple iOS 10 sürümünü daha detaylı incelemek için telefonunuza ya da tabletinize yükleyebilirsiniz!
Gerek yok ben Sonbahar gelince yüklemek istiyorum diyenlere özel, sizin için daha detaylı inceleme yaptık ve bu yazının en altında yer alan iOS 10 inceleme isimli video'muzu izleyebilirsiniz.

Peki yeni iOS 10 sürümünde bizi neler bekliyor ?
ios 10 özellikler
Telefonu kaldır, ekran açılsın!
iOS 10'un getirdiği ve herkesin hoşuna gidecek olan özelliklerden birisi telefonu olduğu yerden kaldırdığımızda ekranın açılması.







Mesajlaşma Devrimi!
Mesajlaşırken, kendi el yazınızla yazdığınız yazıları gönderebilir, klavye ile yazarken farklı dil kullanıyorsanız otomatik olarak klavye dili değişir, gönderdiğiniz mesajlara effekt(bağırma, fısıltı, vurgulamak) ekleyebilir ya da mesajlarınıza eğlenceli emojiler ekleyebilirsiniz.Ayrıca gönderdiğiniz mesajdaki kelimeleri emojiler ile yerini değiştirip eğlenceli bir emoji mesajı kurabilirsiniz.











Kilit Ekranı Değişti!
ios 10 kilit ekranıios ekran kiliti
Kilit ekranı yani şifreyi yazıp telefona girmemiz için artık "Home" tuşuna (yuvarlak tuş) basıcaz. Kilit ekranına gelmeden önce ise ekranı sola çektiğimizde "kameraya" sağa çektiğimizde ise "widgetlar"a ulaşıyoruz. (Hava durumu, takvim, siri uygulamaları vb.)
Telefonunuza mesaj, ya da bir bildirim geldiğinde telefonunuzun kilit'ini açmadan mesajın içeriğini 3D touch özelliği ile görebilirsiniz, ekstra olarak fotoğrafları görmeniz münkün.
Siri geliştirildi!
Siri uygulaması artık daha gelişmiş bir şekilde ve diğer iOS uygulamaları ile eşleşebilecek. Mesela eski siri'de "Ahmet'e mesaj yolla!" diyebiliyorduk şimdi ise "Ahmet'e whatsapp'tan mesaj yolla!" diyebileceğiz.
Yeni Görünümlü Harita uygulaması
ios 10 harita

Harita'da çoğunlukla aradığınız yerler önerilerde gösterilecek. Ayrıca aradığınız ortamları ve yolları daha detaylı yol haritası ile kolay şekilde bulabileceksiniz.
Apple Music Değişti!
iOS 10 la birlikte "apple music" tamamıyla değiştirildi. Değişen arayüzü ile müziklerimizin içinde istediğimiz müziği daha kolay bulabileceğiz.
Spotlight heryerde!
ios 10 spotlight
Spotlight ios 10 gelmeden öncede kullandığımız bir arama bölümüydü. Artık her ios uygulamasında yukarıdan aşağı indirdiğimizde spotlight'a ulaşabileceğiz ve bulunduğumuz uygulamanın içinde aramak istediğimiz şeyi rahatlıkla bulabileceğiz.
Fotoğraflarımızı gruplandırabilecek ve videolar oluşturabileceğiz.
Fotoğraflar medyasına girdiğimizde, Tarih, kişiler, manzara vb. gibi gruplandırabiliyoruz bu otomatik bir şekilde telefon yada tabletimiz tarafından yapılıyor. Örneğin köpeğimizi çektiğimiz bir fotoğrafı seçip diğer tüm köpekli fotoğrafları bulabiliriz. Ayrıca bulduğumuz tüm fotoğraflarla albüm kurabilir ya da apple'ın bize hazırladığı videoyu izleyebiliriz.

iOS 10 inceleme (video)

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.