Papağanların cinsiyetini anlamak oldukça zordur çünkü; erkek ve dişi papağanların birbirinden ayırt edici özellikleri pek yoktur.
Papağanınızın cinsiyetini anlamak için iki farklı yöntem vardır. Birincisi fiziksel yöntem, ikincisi ise kimyasal yöntemdir. Fiziksel olarak olayı çözebilmek için papağınızı avuç içinize alarak kafası aşağıya bakacak şekilde dik tutunuz. Daha sonrasında karınlarının altındaki "leğen kemiği" dediğimiz kemiği parmağınızla hafifçe üzerinde gezdirin.
Eğer kemiklerin arası birbirine çok yakın, neredeyse bitişik gibi ise o papağanın cinsi dişidir.
Aynı şekilde elimizi gezdirdiğimizde leğen kemiklerinin arasında belirgin bir boşluk varsa o papağan erkektir.
papağanın cinsini nasıl anlarız

Kimyasal olarak çözümlemek istediğimizde ise daha garanti bir sonuca varırız ve bu da DNA testidir.
Dna testi yaptırabilmek için kuşunuzdan kan örneği ya da tüy örneği alıp "Papağan DNA testi" yapabilen kurumlara göndermelisiniz. Bunun elbet bir ücreti var ve bu ücret 50 lira civarında değişiyor.


Madagaskar papağanlarında cinsiyetini anlamak için ekstra özel bir durum vardır. Fakat bu durum çoğu papağan için geçerli değildir. Papağanın kafa rengi ve ayaklarının arasının açıklığı cinsiyet belirleme de yüksek oranda etkilidir. Erkek madagaskar papağanlarının kafasının rengi gri renklere kaçabilir ve ayak aralıkları fazladır. Dişi papağanlarda ise bu tam tersinedir.
madagaskar papağanı cinsiyeti nasıl anlaşılır

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.