» » » » » » » » » Bilgisayarıma koyduğum şifreyi unuttum bilgisayarı nasıl açabilirim? - Şifre nasıl kaldırılır?

Bir çok kişinin başına gelen bilgisayara konulan şifreyi unutma sorunu herkesi üzmüştür. Konulan şifre ile ilgili alt kısımda ipucu yazılabilen bölüme koyduğunuz şifre ile ilgili ipucunu koymayı hiç bir zaman unutmayın. Unutsanız bile çok zor bir şey değil şifreyi kaldırabilme imkanınız vardır.

Peki bilgisayarımıza koyduğumuz şifre nasıl kaldırılır?

şifre kaldırma
Bunun bir çok yöntemi var fakat ben işinizi daha kısa sürede halledebileceğiniz yöntemleri söylüyeceğim.
İlk öncelikle bilgisayarınızda misafir(guest) kullanıcısı yani guest oturumu var ise veya başka bir kullanıcı adında oturum açabiliyorsanız işiniz çok basit. Yapacağınız işlem bilgisayarınızı güvenli mod'da çalıştırıp diğer hesabın şifresini kaldırmak. Peki bilgisayar nasıl güvenli mod'da çalıştırılır? 
İlk önce bilgisayarınızı kapatıp açın, açılış ekranında yani daha en başta bilgisayarınız açılırken siyah bir ekran çıkar bilgisayarınızın özelliklerinin gösterildiği. O anda "F8" karakterinin bulunduğu tuşa basarsanız size seçenek sorar; "bilgisayarınızı hangi mod'da çalıştırmak istersiniz?" diye. Seçeneklerden Güvenli Mod'da Çalıştır seçeneğini tıklayarak diğer yani sizin girebileceğiniz oturum'a girin ve Denetim Masası Kullanıcı Hesapları'na girerek diğer kullanıcı'nın şifresini kaldırın.
Fakat, şifresini unuttuğunuz oturum Yönetici olan hesap ise şifresini kaldıramazsınız. Kaldıramıyorsanız BIOS Pili'ni çıkartın.

Bios pilini nasıl çıkartırız? Bios Pili çıkınca şifre kalkar mı?

anakar bios pili
Bios pili ne işe yarar diye sorarsanız, bios pili herhangi bir elektrik kesintisinde veya bilgisayarın normal dışı bir durumda kapanması dahilinde bilgisayarınızın içindeki bilgilerin kaybolmaması için bilgisayarın önemli bir parçasıdır.
Şifrenizi unuttuysanız da bios pili'ni çıkartarak şifrenizi kaldırabilirsiniz. Yapmanız gereken Anakart üzerindeki Bios Pili denilen ufak yuvarlak bir küçük parçayı kalem yardımı ile veya tırnak yardımı ile kenarındaki mandala basarak çıkartmak. Çıkardıktan sonra 15-20 saniye bekleyerek bios pilini tekrar geri takın ve Bios ayarlarınız fabrika ayarlarına döner böylece koyduğunuz şifre kalkar.

BİOS PİLİ NASIL ÇIKARILIR VİDEO'LU ANLATIM

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Windows 10 da da F8 çalışıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. windows 10 da güvenli mod için F8 tuşuna tekrar tekrar basıcaksınız. açılırken windows logosu gelmeden önce.

      Sil
    2. Hiç bir şey olmadii windows8

      Sil
  2. Ctrl+alt+delete yaptım,bios pilini çıkartıp taktım olmuyor. Güvenli mod seçeneğinden de açıyorum ama sadece ekran büyüyor o kadar başka değişen bişey olmuyor lütfen acil yardım edin gerçekten çok lazım(windows 7)

    YanıtlaSil
  3. Ctrl+alt+delete yaptım,bios pilini çıkartıp taktım olmuyor. Güvenli mod seçeneğinden de açıyorum ama sadece ekran büyüyor o kadar başka değişen bişey olmuyor lütfen acil yardım edin gerçekten çok lazım(windows 7)

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.