Telefonunuzun internete kaç mbit hızla bağlandığını ölçmek ister misiniz?

Akıllı telefonunuzun internete mobil veri veya wifi ile ne kadar hızlı bağlandığını merak edenlere speedtest uygulamasını öneriyoruz. Uygulama hem android hem de ios için mevcut.

Speedtest normalde bilgisayarlar için internet bağlantı hızını ölçmek için kullanılan bir internet sitesidir. Ancak artık kullanıcılar akıllı telefon ve tabletleri neredeyse bilgisayarlardan daha fazla kullanmaya başladı. Speedtest'de arz-talep için hizmetini akıllı telefon ve tabletlere taşımış.

Merak eden ve daha önce karşılaşmayanlar www.speedtest.net adresinden inceleyebilirler.

Gelelim Speedtest'in android ve ios uygulamasına.
  • Öncelikle uygulamayı mağzanızdan indirin ya da yazının sonunda verdiğimiz linklerden mağzaya gidebilirsiniz. Uygulamayı indirin ve kurun. Daha sonra hangi internet hızını ölçmek istiyorsanız onu açın (Wifi ya da mobil veri gibi).
  • Speedtest programını ilk açtığınızda ekranda bir uyarı belirecek ve uygulama sisteminizi tarayacaktır. En doğru ölçümü yapması için bağlantı kanallarını kontrol edecektir. Çok kısa süreceği için telaşlanmanıza gerek yok. 
  • Bu tarama ve gerekli ayarlar yapıldıktan sonra "Begin Test" butonuna tıklayın. Uygulama bağlantı hızınızı ölçmeye başlayacaktır.
  • Öncelikle ping hızını daha sonra download ve son olarak upload hızını ölçecektir. Bu işlemler 1 dakika gibi çok kısa bir sürede gerçekleşecek ve size sonuçları verecektir.
  • SpeedTest uyguması 0-50mhps'ye kadar ölçüm yapabilen bir uygulamadır ki Türkiye gibi bir ülkede bu hızları görmek çok zor. Yani uygulama sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Speedtest uygulaması

Speedtest uygulamasını android ve ios için mağzalarından indirebilirsiniz.

Admin Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.