» » » » » » » » » » » » » » Sivrisineklerden nasıl kurtuluruz?

Merhaba arkadaşlar yaz aylarında başımızın belası olan sivrisineklerden nasıl korunuruz ve sivrisinekler neden bizi ısırır.
Öncelikle sivrisineklerin sevdiği ortamlardan, hoşnut olduğu durumlardan bahsetmek istiyorum. Sivrisineklerin bizim damarımızda ki kan kokusunu alması imkansızdır ve bizi ısırmasının kan grubumuzla bir alakası yoktur. Sivrisinekler terli vücutlar, pis vücut kokuları, karbondioksit gibi tabiri caiz pis kokuları severler. Özellikle terlemiş ve vücudumuz normale göre daha sıcak ise sivrisinekler için vazgeçilmez oluruz.
sivrisinekten kurtulma yolları

Peki bu sivrisineklerden kurtulmanın yolları nelerdir?

Sivrisinekler çok küçük ve hafif bir hayvan oldukları için en ufak rüzgar'a bile dayanamazlar. Bu yüzden evinizde normal vantilatör ya da tavan vantilatörü gibi esinti yaratabilecek aletler çok işinize yarayacaktır.
Gündelik hayatımızda yorulup terlediğimiz zaman vücut kokumuz daha çok artacaktır bu durumda sivrisinekler sizi çok sevecektir. Yapmanız gereken şey ise duş almak, bol bol duş aldığımızda vücut kokumuz azalır ve sivrisinekler sizi zor algılar.
Doğal sinek kovucu dediğimiz Limon üstüne Karanfil taktiği de çok başarılıdır. Bütün bir limonun üstüne karanfilleri batırarak odamızın bir köşesine koyduğumuz zaman odamıza kesinlikle sivrisinek gelmeyecektir. Ayrıca bu taktik bahçenizde veya balkonunuzda yani açık bir alanda da işe yaradığı gözlenmiştir.
Ne yapıp edip yine de sivrisineklerin saldırısından kurtulamıyorsak. Sinek düşmanı ilaçlar da kullanabilirsiniz. Vücudumuza sıkılan sinek kovucu ilaçların içindeki madde oranı en fazla %10 olmalıdır (doktor tavsiyesi). Dirsek, diz ve bilek bölgelerine sıktıktan sonra biraz ovuşturarak yaymalıyız ve bu yeterli olacaktır.
Eviniz de serinleyebiliyorsanız ve tekrar camları açmak zorunda kalmıyorsanız her yerde(bakkal, market vs.) bulabileceğiniz sinek ilaçları var, odanıza belli bir miktar sıkıp odanızın kapısını kapatın ve 5-10 dk odanın dışında durun daha sonra gönül rahatlığı ile güzel bir uyku çekebilirsiniz.

Ekstra bir durum ise son günler de sürekli reklamlarda dolaşan prize takılan sinek ilacı. Çok etkili olan bu ilacı kullanırken odanızın camını perdesini açabilirsiniz sivrisinekler odada koku olduğu için içeri giremeyecektir.

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.