» » » » » » » » » iPhone'da zil sesi nasil değiştirilir?

Apple ürünlerinin en kötü yanı kapalı kutu gibi dışarıdan müdahaleye pek izin vermemesi. iPhone serilerinde de bunun kötü bir örneğini görüyoruz: Zil sesi değiştirmek!
Apple


Zil sesi değiştirmek telefonun içinden mümkün olan bir durum değil. İşte adım adım iPhone zil sesi değiştirme:

  1. Zil sesinizi değiştirmek için önce iTunes adlı programı kurmanız gerekiyor. 
  2. Zil sesi yapmak istediğiniz mp3 dosyasını iTunes müzik arşivinize ekleyin.
  3. Zil sesine sağ tık yaparak "Bilgi Ver" seçeneğine tıklayın.
  4. Açılan pencerede "Seçenekler" sekmesine geçiş yapıp parçanın zil sesi yapmak istediğiniz maksimum 40 saniyelik kısmını ayarlayın.
    Apple
  5. Ardından "Tamam" diyip kapatın. Parçanın ismine tekrar sağ tık yaparak "AAC Sürümü Yarat" seçeneğine tıklayın. Oluşan dosya sizin o şarkının belirlediğiniz maksimum 40 saniyelik kısmı. Yeni oluşan dosyaya sağ tık yapıp "Windows Gezgini'nde göster"e tıklayın.
  6. Göreceğiniz dosya "m4a" uzantısı ile oluşacaktır. Bu yüzden uzantısını standart zil sesi uzantısı olan "m4r" olarak değiştirmeliyiz.Bunun için "Klasör ve arama seçenekleri" > "Görünüm" yolunu takip ederek "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğini inaktif yapmalıyız böylece dosyanın uzantısını dosya adını düzenleyerek değiştirebilirsiniz.
  7. "m4r" uzantılı hale getirdiğiniz dosyayı iTunes programında müzik ekler gibi arşiv kısmından "Ses Tonları" kısmına ekleyin.
    Apple
  8. En son "Ses Tonları"nı da iPhone'ununuz ile eşlemelisiniz. Ardından telefonunuzun zil seslerine girerek parçanızı zil sesi yapabilirsiniz.
Parçanın uzunluğunun 40 saniye olmasının sebebi IOS işletim sisteminin en fazla bu süredeki zil seslerine izin vermesi. Takıldığınız herhangi bir yer olursa yorum yazmaktan çekinmeyin. İşinize yaraması dileğiyle..

Admin Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.