» » » » » » » » » » » Uyuyamıyorum, Uyumak için ne yapmalıyım?

Uykusuzluk günlük hayatımızı tamamıyla kötü etkileyen bir sorundur. Sizde geceleri uyumakta zorluk çekiyorsunuz sanırım ve bu durumu düzeltmek sandığımız kadar zor değil. Daha huzurlu bir uyku ve daha kolay uykuya dalmak istiyorsanız önerilerimi dikkate alın.
uyumak için

Sıcak duş alın!
Yatağa girmeden yarım saat önce sıcak bir duş sizi rahatlatıcak ve gevşeticektir bu sayede daha rahat bir şekilde uykuya dalabilirsiniz.

Temiz ve ferah kıyafetler giyin!
Giydiğimiz giysilerin temiz ve rahat olması vücudumuzun daha rahat hava almasını sağlar. Terleme ve pis koku olmadığı için daha kolay uykuya geçebilirsiniz. Ayrıca sevdiğiniz güzel kokular varsa (örn:krem veya losyonlar) bunları sürmeniz sizi daha çok rahatlatacak ve uykuya daldıracaktır.

Teknolojik aletler'den uzak durun!
Yatmadan yarım saat önce teknoloji ile olan tüm bağlantınızı koparın. En azından yattığınız oda da teknolojik bir alet açık bırakmayın. Telefonunuzu bile kendinizden  uzak bir yere koyun ve eskilerden kalma çalar saat'ler kullanın.
uyumak için

Karanlık ortam en iyisi!
Karanlık bir ortam yaratırsanız eğer vücudumuzun salgıladığı melatonin hormonu düzenli bir şekilde artacaktır ve bu hormon daha sağlıklı bir uyku sağlar ve uykuya geçiş süremizi kısaltacaktır.

Bulunmaz nimet masaj!
Eğer size masaj yapabilecek bir yakınınız var ise bu imkanınızı değerlendirmeniz gerekir. Yatmadan yarım saat önce badem yağı, hindistan cevizi yağı, lavanta yağı gibi hafif yağlar ile masaj olursanız eğer faydayı kendinizde farkedeceksiniz.

Oda sıcaklığı!
Oda ne kadar sıcak olursa uykuya dalmanız o kadar zor olacaktır. Bu yüzden yazları camınız açık yatın, kışın ise yatmadan önce ısıtıcılarınızı kapatın.

Hareket etmeyin!
Ne kadar çok hareket ederseniz uykunuz zedelenecektir. En rahat uyuma pozisyonunuzu seçip hareketsiz kalmaya çalışırsanız vücudunuz uykuya yenik düşecektir.

Müzik dinleyin!
Müzik dinlemek oldukça etkili olacaktır hele bir de sakin ve akıcı müzikler dinliyorsanız uyumanız için adeta size ninni gibi gelecektir.

Her akşam aynı saatte!
Uyku rutini oluşturabilirseniz eğer sizin için çok faydalı olacaktır. Her akşam aynı saatte uyuduğunuz zaman vücudunuz o saat geldiğinde yorgun düşecektir ve uykuya çok daha kolay dalacaksınız. Hem uykuya dalmak için hem de güzel rutin bir hayat için uyku düzeninizi kendiniz belirleyin.

Ogulsoul5 Hakkında

Bozukdisk yazarı olarak karşılıksız yardım'ı benimsedim.
«
Sonraki
Sonraki Kayıt
»
Önceki
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Bir yorum bırakın

Yorumunuz için teşekkürler. Yöneticiler tarafından incelendikten sonra cevap verilecektir.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.